Hardcore, Goth, Emo, T.C.B.  80+90 -tallet
Hardcore music hentet inspirasjon fra 70-talls punken og heavyrock. tempoet ble skrudd opp og akkordene skiftet fortere. Goth var en stilisert post-punk subkultur som omfattet klær, filmer, litteratur og musikk. 
Emo beskriver en mote eller musikksjanger med tydelige melankolske trekk (emotional). T.C.B. er navnet på backing-bandet til Elvis, men betydningen er meget treffende på dagens musikk-industri. (Taking care of business...)
Hardcore punk hentet inspirasjon fra 70-talls punken og heavyrock. Tempoet ble skrudd opp og akkordene skiftet fortere. Det startet i USA med band som Black flag, Bad Brains , Minor Threat og Dead Kennedys. 
Musikken ble hovedsakelig spilt på student-radiostasjoner da musikken og tekstene var litt for provoserende for allmenheten.

Musikken spredte seg til Europa på 80-tallet og i England fikk The Exploited suksess med sin speed metal-inspirerte musikk. (Bl.a. Inspirert av Motorhead.) Hardcore ble etter hvert influert av psychedelic rock, progressive rock og jazz. Flere band begynte etter hvert også å legge inn sterke personlige, emosjonelle elementer i tekst og musikk. 

Man kunne også eksperimentere med ulike tempo og elektroniske instrumenter. Bl.a. Prodigy brakte hardcore techno-musikk inn på hitlistene. En annen retning var metalcore hvor man sang med dype, hese stemmer slik som i death metall. Ellers er det mye trashmetal i lyduttrykket. (Norma Jean, Converge, Botch m.fl.) Hardcore punk i dag er sterkt påvirket av heavy metal og går stadig mer i retning av trashmetal og speed metal,  som for eksempel Anthrax og Slayer. 

Harcore-publikum er litt som ”Klanen” hos Vålerenga. De har egne ritualer for dans og show. Slam dancing og Stage diving oppstod i Hardcore-miljøet. Hardcore dancing medfører at man slår og dytter til hverandre i takt med musikken. 

Goth var en stilisert post-punk subkultur innen Hardcore som omfatter klær, (skrekk-)filmer, litteratur og musikk. I nær kontakt med black metal og death metal var tankene ofte innom slott, kirkegårder, kirker, vampyrer, spøkelser, mareritt, levende brente mennesker o.a. Kjente Goth-band er Bauhaus, The Cure, Siouxsie & the Banshees m.fl. Klesstilen er svart, inklusive hår, negler, eyeliner, litt Victoriansk inspirert. Piercing er ingen nødvendighet i Goth.

Emo beskriver en mote eller musikksjanger med tydelige melankolske trekk (emotional). Kjente band er Rites of Spring og My Chemical Romance. Klesmoten er Goth-inspirert, kroppsutsmykking (piercing, taatoo) brukes mye. Stilen forbindes også med triste ungdommer som driver med selvskading, men dette er nok noe overdrevent. Det kreves som regel en god del selvtillit for å skille seg ut….

T.C.B. er  navnet på backing-bandet til Elvis, men betydningen er meget treffende på dagens musikk-industri. (Taking Care of Business...) Jingler, vignett-musikk, ringetoner, film, radio, tv, reklame, - markedet for musikk synes umettelig. Lars Kilevold klarte t.o.m å havne på hitlistene med en reklame-sang for pizza Grandiosa!

Podkast er slått sammen av Ipod og kringkasting. Med for eksempel mobil-telefon kan du abonnere på ulike radioprogrammer eller musikk fra Itunes.

Platebransjen syter litt over nedgang i platesalget, men i virkeligheten er det ”business as usual”. Disney-tv har skjønt at de kan utvikle og promotere sine egne artister på sin egen kanal. Britney Spears, Christina Aquilera og Justin Timberland startet sine karrierer i Disney Channel.

Selvfølgelig har motebransjen nå tatt over både Goth– og Emo-klesstilen...
Prodigy
Startside
Popmusikk
Se video:
Black Flag
Dead Kennedys
The Cure
My Chemical Romance